NOTÍCIES i NOVETATS

El president de la Generalitat ha assistit a la posada en servei de l’últim tram renovat, entre Gata de Gorgos i Dénia, de la Línia 9 del TRAM

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la rebaixa del 50 % en els preus del transport públic de la Generalitat s’aplicarà a partir de l’1 de febrer, segons ha avançat durant la posada en servei del tram renovat de la línia 9 del TRAM, que uneix Gata de Gorgos i Dénia, a la qual també ha assistit la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

La mesura conviurà amb la gratuïtat del transport públic per als menors de 30 anys i s’aplicarà en tota la xarxa de Metrovalencia, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló, MetroBus i diverses concessions. El cost total de la iniciativa serà cofinançat pel Govern central, que n’assumirà el 30 %, i la Generalitat es farà càrrec del 20 % de la reducció.

En el transcurs de l’acte, el president ha destacat l’esforç inversor de la Generalitat per oferir un transport públic “cada vegada més accessible” i ajudar la ciutadania a fer front a l’efecte de la inflació, i ha assegurat que, amb el Bo 10 del TRAM, el viatge inaugural de l’L9 realitzat aquest dilluns entre Teulada i Dénia tindrà un cost de 40 cèntims.

Durant la seua intervenció, el president també ha avançat que en les pròximes setmanes es publicarà l’anunci de licitació de l’estudi informatiu del nou TRAM entre Dénia i Gandia. En aquest sentit, Puig ha insistit que l’objectiu del Consell és potenciar el transport urbà i metropolità per a “cosir” les comarques i oferir a la ciutadania un “transport públic de qualitat, assequible, més eficient i que millore la connectivitat entre les persones i els nostres pobles”.

Per la seua banda, la consellera de Política Territorial, Rebeca Torró, ha mostrat l’“aposta decidida” de la Generalitat per un model de transport públic col·lectiu i “més sostenible”, perquè “només així aconseguirem que els usuaris puguen, de la manera més àgil possible, desplaçar-se de forma sostenible i deixar el cotxe a casa”, a més de “millorar la vertebració territorial i lluitar contra el canvi climàtic”.
 
La consellera ha recordat que en els últims anys el Consell ha reduït el preu del transport públic, ha ampliat el nombre de línies, a més d’augmentar la inversió i implementar “noves maneres de transport”. Es tracta d’assolir, d’aquesta manera, el fet que les ciutats i les àrees metropolitanes “aconseguisquen estructurar un sistema de transport i mobilitat integrat, eficient, basat en un ús racional de l’espai urbà”, la qual cosa també incidirà a disposar d’un territori “més competitiu, més humà, més habitable”, ha conclòs.
 
Inversió de 150 milions en l’L9

La recuperació de la línia 9 del TRAM d’Alacant, que transcorre entre Dénia i Benidorm, ha suposat una inversió de 150 milions d’euros amb la finalitat de modernitzar el traçat i restablir la comunicació entre els huit municipis de la Marina Alta i la Marina Baixa, units a través de la xarxa de transport d’FGV.

En concret, l’últim tram de l’L9, que s’ha posat en servei aquest dilluns, ha permés renovar el traçat entre Gata de Gorgos i Dénia i tranviaritzar la línia al llarg del municipi de Dénia. El projecte ha possibilitat integrar urbanísticament les vies, transformar els passos a nivell en encreuaments amb semàfors i eliminar els murs que tancaven les vies, de manera que s’acaba així amb la divisió que suposava el trenet que tallava Dénia pel costat sud. A més, s’han condicionat els tallers del TRAM en la mateixa estació de Dénia, imprescindibles per al manteniment dels nous trens duals.

La Generalitat firma amb l'Ajuntament de Torrent la cessió de la futura seu de l'Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària en la localitat

La Generalitat ha signat amb l'Ajuntament de Torrent la cessió del local municipal que es convertirà en la futura seu de l'Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària (AVSF), en un acte en el qual s'ha procedit al lliurament de les claus per part de l'alcalde de Torrent, Jesús Ros, i el president de l'AVSF, Antonio Esparza.

L'AVSF és l'autoritat responsable de la seguretat del sistema ferroviari de competència autonòmica i la localització de les seues oficines en el municipi de Torrent “respon a l'objectiu de descentralització territorial de les institucions autonòmiques marcat per la Generalitat”, segons ha explicat la consellera de Política Territorial, Rebeca Torró.

“En aquest cas, a més, es reforça la posició estratègica de Torrent, segon municipi en volum de població a la província de València i capital de la comarca de l'Horta Sud i s'atén l'especial vinculació de la localitat amb els serveis i infraestructures ferroviàries”, ha subratllat la consellera.

Segons ha explicat Rebeca Torró, l'Ajuntament va iniciar el procediment per a la dotació d'un local per a la seu de l'entitat i, després de l'acord de la junta de Govern local, es va acordar, al novembre 2022, la cessió d'ús gratuït de les instal·lacions a favor de l'AVSF per un termini de 20 anys, prorrogable per períodes de 5 anys fins a un màxim de 30.

En els pròxims mesos, l'AVSF realitzarà els estudis i les obres d'adequació de l'espai, així com l'adquisició del mobiliari i altres necessitats per al personal i els serveis de l'agència.

Com a organisme autònom de la Generalitat, adscrit a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, l'Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària (AVSF) és un organisme autònom de la Generalitat que exerceix, entre altres funcions, el manteniment general de la seguretat en la circulació sobre la xarxa ferroviària de competència autonòmica.

A més, l'entitat autoritza la posada en servei dels subsistemes estructurals i del material rodant ferroviari i tramviari, expedeix els certificats de seguretat de les entitats ferroviàries, elabora les normes tècniques de seguretat i supervisa el seu compliment, elabora informes en matèria de seguretat del transport ferroviari, concedeix l'homologació dels centres de formació i centres de reconeixement psicofísic del personal ferroviari i exerceix la potestat sancionadora en matèria de seguretat ferroviària.

En aquest sentit, la consellera ha posat en valor la “important labor” de l'AVSF en diferents actuacions en la xarxa ferroviària-tramviària de la Generalitat des de la seua posada en marxa, entre les quals destaquen “la seua participació i promoció en accions com la posada en servei de la línia tramviària L10 de Metrovalencia, l'elaboració de nova normativa ferroviària-tramviària per a l'autorització d'infraestructures i el reglament de circulació ferroviari-tramviari”.

L'AVSF està en funcionament des d'octubre de 2020 i, actualment, està conformada per una plantilla de 16 persones, personal funcionari de la Generalitat.

 

Prop de 200 persones participen en un simulacre d'incendi d'una unitat de tramvia al túnel de la línia 10 de Metrovalencia

  • https://www.gva.es/contenidos/publicados/multimedia/prensa/20220505/img/220505_FGV_foto_simulacro_L10.jpg L'exercici ha permés comprovar el Pla d'autoprotecció, la coordinació d'efectius, les ​​​​​​​instal·lacions i les mesures de seguretat a onze dies de la posada en servei
  • S'ha utilitzat un dron amb càmera tèrmica, un vehicle d'emergències per a múltiples víctimes i s'ha instal·lat un hospital de campanya i un lloc de comandament avançat

 

— 3 articles per pàgina
Mostrant 1 - 3 de 7 resultats