T'interessa

Portals

Noticies i novetats

Ves enrere La Generalitat firma amb l'Ajuntament de Torrent la cessió de la futura seu de l'Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària en la localitat

La Generalitat ha signat amb l'Ajuntament de Torrent la cessió del local municipal que es convertirà en la futura seu de l'Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària (AVSF), en un acte en el qual s'ha procedit al lliurament de les claus per part de l'alcalde de Torrent, Jesús Ros, i el president de l'AVSF, Antonio Esparza.

L'AVSF és l'autoritat responsable de la seguretat del sistema ferroviari de competència autonòmica i la localització de les seues oficines en el municipi de Torrent “respon a l'objectiu de descentralització territorial de les institucions autonòmiques marcat per la Generalitat”, segons ha explicat la consellera de Política Territorial, Rebeca Torró.

“En aquest cas, a més, es reforça la posició estratègica de Torrent, segon municipi en volum de població a la província de València i capital de la comarca de l'Horta Sud i s'atén l'especial vinculació de la localitat amb els serveis i infraestructures ferroviàries”, ha subratllat la consellera.

Segons ha explicat Rebeca Torró, l'Ajuntament va iniciar el procediment per a la dotació d'un local per a la seu de l'entitat i, després de l'acord de la junta de Govern local, es va acordar, al novembre 2022, la cessió d'ús gratuït de les instal·lacions a favor de l'AVSF per un termini de 20 anys, prorrogable per períodes de 5 anys fins a un màxim de 30.

En els pròxims mesos, l'AVSF realitzarà els estudis i les obres d'adequació de l'espai, així com l'adquisició del mobiliari i altres necessitats per al personal i els serveis de l'agència.

Com a organisme autònom de la Generalitat, adscrit a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, l'Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària (AVSF) és un organisme autònom de la Generalitat que exerceix, entre altres funcions, el manteniment general de la seguretat en la circulació sobre la xarxa ferroviària de competència autonòmica.

A més, l'entitat autoritza la posada en servei dels subsistemes estructurals i del material rodant ferroviari i tramviari, expedeix els certificats de seguretat de les entitats ferroviàries, elabora les normes tècniques de seguretat i supervisa el seu compliment, elabora informes en matèria de seguretat del transport ferroviari, concedeix l'homologació dels centres de formació i centres de reconeixement psicofísic del personal ferroviari i exerceix la potestat sancionadora en matèria de seguretat ferroviària.

En aquest sentit, la consellera ha posat en valor la “important labor” de l'AVSF en diferents actuacions en la xarxa ferroviària-tramviària de la Generalitat des de la seua posada en marxa, entre les quals destaquen “la seua participació i promoció en accions com la posada en servei de la línia tramviària L10 de Metrovalencia, l'elaboració de nova normativa ferroviària-tramviària per a l'autorització d'infraestructures i el reglament de circulació ferroviari-tramviari”.

L'AVSF està en funcionament des d'octubre de 2020 i, actualment, està conformada per una plantilla de 16 persones, personal funcionari de la Generalitat.